Smålån

Et lavt lån som godkjennes raskt er det mange som har kjent på behovet etter, og et godt alternativ i så måte kan være finansieringstilbudet som kalles for smålån.

Dette er lån som har en høy popularitet men som først og fremst gjenkjennes ved at beløpene som lånes ut er nokså lave, samt at nedbetalingstiden er adskillig kortere enn ved større forbrukslån.

Lave beløp er sentralt

Som navnet på dette lånet tilsier så er det små beløp det i all hovedsak er snakk om her. Det maksimale utlånsbeløpet ligger på 50.000 kroner med en laveste grense på så lite som 1000 kroner. Det er på dette punktet smålånene skiller seg mest fra sin storebror, forbrukslånene. Disse lånene har en toppgrense på hele 400.000 kroner og for deg som ikke har behov for slike beløp kan et smålån være et aktuelt alternativ.

Er du for eksempel ute etter en liten investering som du for øyeblikket ikke har penger til, som f.eks. en reparasjon av bilen, et nytt TV osv., så trenger du muligens ikke mer enn et slikt lån for å gjennomføre dine planer.

Uten sikkerhet

Selv om det er en forskjell på dette lånet og et forbrukslån så har begge disse produktene også sine likheter, og en av disse er at begge er et lån som gis ut uten sikkerhet. Du trenger derfor ikke stille noen av dine formuesgjenstander som pant for å motta penger, og dette er det som ligger i at lånet er usikret. Når banken tilbyr slike lån kompenserer de for dette med å gjøre lånet dyrere for forbrukeren ved å skru opp rentene. At lånet er usikret betyr også at du kan bruke det til det du måtte ønske og når pengene har blitt overført til din konto legger ikke banken seg noe opp i hvordan du bruker dem.

Billigere etableringsgebyr

Husk at smålånet ofte har et etableringsgebyr som er lavere enn på det større forbrukslånet, så selv om renten kan være noe høyere grunnet kortere nedbetalingstid vil dette lave gebyret kompensere for noe av dette. Hvis det er et lavt beløp du har behov for vil et et lavt etableringsgebyr være gunstigere for totalkostnaden. Det er det totale bildet av hva et lån koster som man skal ha i fokus.

Finn lånet nå

Her på siden har vi samlet de mest populære smålånene som er tilgjengelig her til lands per i dag, og disse finner du en oversiktlig presentasjon av her. Alle renteopplysninger og representative låneeksempler finner du også på sidene, i henhold til Finansavtaleloven. Du kan enkelt søke ved å klikke på knappene og da føres du direkte til søknadsskjemaet til den respektive banken.